مجله جالب ناک

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه فسنجان

خورش فسنجان، به شکل سنتی یک غذای درباری و عیانی بوده است. این غذا کم کم به سفره عامه مردم راه پیدا کرده است. انواع فسنجان با مغز گردو و سایر مغزها در ایران طبخ می شود. این خورش به هر شکلی که تهیه شود بسیار مقوی است. در گیلان فسنجان را ترش و سیاه درست می کنند. در بسیاری دیگر از استان های ایران اما ترجیح می دهند تا فسنجان ملس یا شیرین درست کنند. تجربه ثابت کرده است که فسنجان اگر خوب طبخ شود و حسابی جا بیفتد؛ می تواند یک غذای بسیار راضی کننده باشد. شما می توانید با خیال راحت برای مهمانی هایتان فسنجان تدارک ببینید. ما در این مقاله به آموزش فسنجان گیلانی می پردازیم. 

طرز تهیه خورش فسنجان برای 4 نفر به روش اصیل گیلانی

پیاز متوسط ۲ عدد
مغز گردو ۳۰۰ گرم
مرغ ۴ تکه ران یا سینه
زعفران ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه به میزان لازم
یخ ۲۰ قطعه
رب انار ۶ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
دارچین به میزان لازم
نمک به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه خورش فسنجان

مرحله اول

برای تهیه خورش فسنجان گیلانی ابتدا پیازها را شسته و پوست بگیرید. حالا پیازها را بسیار ریز خرد کنید و آن ها را در قابلمه و با مقداری کمی روغن تفت دهید. یادتان باشد که نباید پیاز را بیش از اندازه سرخ کنید.

مرحله دوم

در این مرحله مغز گردو را به خوبی پاک کنید. سپس در آسیاب مغزگردو ها را حسابی چرخ کنید. بهتر است ۳ بار مغزگردو را چرخ کنید تا حسابی له و خمیری شود. هر چقدر مغرگردو خمیری تر باشد؛ فسنجان شما بیشتر به روغن می افتد.

مرحله سوم

حالا مغز گردو خمیر شده را به پیازها اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه آن را روی حرارت به آرامی تفت دهید. ۵ الی ۶ قاشق غذاخوری رب انار را به همراه کمی دارچین به مواد درون قابلمه اضافه کرده و حسابی مخلوط کنید.

مرحله چهارم

بعد از اینکه رب انار و مغزگردوهای خرد شده حسابی تفت داد شدند؛ دو لیوان آب سرد رویش ریخته و دوباره هم بزنید. حالا باید در ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت مواد درون قابلمه بر روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله ششم

می توانید به جای ران و سینه از تکه های فیله نیز استفاده کنید.مرغ را با کمی نمک، دو قاشق زعفران دم شده و فلفل سیاه آغشته کنید. حالا در روغن داغ مرغ را به خوبی سرخ کنید. حالا باید مرغ را به خورش اضافه کنید.

مرحله هفتم

اگر دوست دارید طعم خورشت فسنجان شما کمی ملس شود، شکر را در این مرحله به خورش اضافه کنید. در ادامه اجازه دهید تا مرغ به خوبی پخته و طعم دار شود. اجازه دهید تا مرغ حدود ۱ ساعت در خورش بماند.

مرحله هشتم

بهتر است در تمام مدت حرارت ملایم باشد و اضافه کردن را نیز فراموش نکنید. در اواخر پخت می توانید باز هم کمی زعفران اضافه کنید. البته ین کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. وقتی که خورش حسابی جا افتاد.

  • ۰۰/۱۲/۲۵
  • مجله جالب ناک

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی