5عادت اشتباه در خرید کردن
فروشندگان و صاحبان کسب و کارها ترجیح می دهند تا آنجا که امکان دارد به شما جنس بفروشند. به همین خاطر توصیه های آنها همواره به نفع شما نخواهد بود اما شما هم ممکن است هنگام خرید اشتباهاتی را مرتکب شوید که باعث شود مبلغ بیشتری از آنچه لازم بود را خرج کنید. به همین خاطر هنگامی که به خرید می روید سعی کنید از اشتباهات زیر پرهیز کنید.
اجتناب از مقایسه قیمت ها
اگر بدبین بودن را کنار بگذارید ممکن است کالایی را به مراتب گران تر بخرید. به همین خاطر هنگام خرید دست از مقایسه قیمت ها بر ندارید. گاهی با طی مسافت چند خیابان می توانید همان کالا را به مراتب ارزان تر بیابید. همچنین برای برخی از کالاهای دیجیتالی می توانید از جست وجوهای اینترنتی بهره ببرید. اگر از قیمت کالاها در دیگر فروشگاه ها مطلع باشید، آن وقت قدرت چانه زنی شما در مقابل فروشنده نیز افزایش می یابد اما اگر فروشنده احساس کند شما از اطلاعات کافی در مورد بازار کالا بی بهره هستید، تلاش می کند از بی اطلاعی شما بهره ببرد تا شما را به خرید آن کالا ترغیب کند.
فراموش کردن بودجه بندی
همه پولی که در حساب بانکی شما قرار دارد برای خرید کردن نیست. به خصوص اکنون که بیشتر خریدها با عابر بانک انجام می شود خطر اینکه از بودجه تعیین شده برای خرید کردن فراتر بروید بسیار زیاد است. پیش از خرید تعیین کنید که قصد دارید برای مثال چقدر پول برای شلوار بپردازید و به هیچ وجه از میزان تعیین شده فراتر نروید. عادت به خرید کردن بیش از بودجه تعیین شده به مرور زمان باعث خواهد شد تا بدهی ها از راه برسند. اگر نمونه خوبی در مورد افراد بدهکار سراغ ندارید بهتر است نگاهی به کشورهای بحران زده اروپا بیندازید. بدهی همان بلایی را سر شما خواهد آورد که اکنون سر کشور یونان آورده است.
از خود بی خود شدن در حراجی ها
فروشندگان در حراج های فصلی معمولا قیمت کالاها را تا حد قابل توجهی کاهش می دهند اما این دلیل نمی شود که شما مجبور باشید خرید کنید. نخست اینکه به خاطر داشته باشید همیشه حراجی هایی در کار خواهند بود و این یک حراجی آخرین فرصت شما برای خرید کردن نیست. همچنین حراجی ها نباید باعث شوند نیاز شما به برخی کالاها افزایش یابد. خرید از حراجی ها به شرطی هوشمندانه است که شما واقعا به کالایی نیاز داشته باشید. معمولا می توان افراد بسیاری را مشاهده کرد که هنگام فروش فوق العاده با کیسه هایی مملو از کالاهای خریداری شده پیروزمندانه از فروشگاه بیرون می آیند اما آنها در واقع اصلی ترین بازندگان فروش فوق العاده هستند.
خرید کردن بدون لیست خرید
اگر میخواهید خرید درستی انجام دهید، هرگز بدون داشتن فهرست خرید از قبل تهیه شده وارد فروشگاههای بزرگ نشوید. موقع نوشتن فهرست خرید، علاوهبر موادغذایی میتوانید دیگر احتیاجهایتان را هم بنویسید. ولی دقت کنید فهرست خریدتان دقیق باشد، مثلا در آن ننویسید یک تیشرت برای خودم. بنویسید یک تیشرت سبزرنگ نخی که بتوان آن را با شلوار سیاه و سبز پوشید. هنگام خرید هم خودتان را مجبور کنید به فهرست نوشته شده خود پایبند باشید. اگر در یکی از بخشها یک تیشرت سبزرنگ دیدید که نخی نبود پس مناسب شما نیست چون شما یک تیشرت نخی میخواستید و مطمئن باشید با خرید این تیشرت به هدفتان نمیرسید و دوباره بعد از چند وقت برای خرید تیشرت مورد نظرتان به فروشگاه خواهید رفت. دقت کنید تنها چیزهایی را که در فهرست است بخرید و چیز جدیدی برای امتحان به خریدتان اضافه نکنید.
خرید اتفاقی اقلام بزرگ
در نظر بگیرید که شما برای خرید یک دوربین دیجیتال معمولی 3میلیون ریال در نظر گرفتهاید اما دوربین خاصی مد نظر شما نیست. به یک فروشگاه لوازم خانگی و الکترونیک میروید، در آنجا فروشنده همان بخش درباره انواع دوربین برایتان توضیح میدهد و شما را متقاعد میکند، بهترین خرید برای شما دوربینی است که او پیشنهاد میکند، بنابراین شما دوربینی با مبلغ 5میلیون ریال میخرید و از فروشگاه بیرون میآیید! پس سعی کنید حتما قبل از خرید اینگونه اجناس دربارهشان اطلاعات کسب کنید.
- ۰۰/۰۸/۱۳