طراحی نئو کلاسیک چیست؟ تفاوت آن با سبک کلاسیک چیست؟
طراحی دکوراسیون منزل و فضاهای داخلی می تواند از سبک های مختلفی استفاده کند، اما طراحی سبک نئوکلاسیک و کلاسیک یکی از محبوب ترین شیوه های زیباسازی خانه های بزرگ و خانه ویلایی است.
علاقه مندی افراد به اصالت و شکوه و در عین حال همراه شدن با ایده های نو باعث می شود، از طراحی نئوکلاسیک در چیدمان منزل خود استفاده کنند.
اگر از جمله افرادی هستید که سادگی و ماندگاری را دوست دارید، و اگر وسایل دکوراتیو امروزی شما را سر ذوق می آورد پس باید سبک دلخواه خود یعنی نئوکلاسیک را بهتر بشناسید.
سبک نئوکلاسیک چیست؟
طراحی سبک نئوکلاسیک و کلاسیک دو واژه ای هستند که ارتباط مستقیمی با یکدیگر داشته، و اگر سبک کلاسیک را مادر سبک ها و اصیل ترین خط مشی معماری بنامیم، سبک نئوکلاسیک بیرون آمده از دل آن خواهد بود و نسل نوینی از طراحی کلاسیک به شمار می آید.
طراحی نئوکلاسیک به دنبال آن است که زیبایی و شکوه سبک کلاسیک را به روشی مدرن ارائه کند و در عین حال سادگی و ظرافت را به رخ میکشد و ارتباط قوی با عناصر طبیعی سبک کلاسیک دارد.
این سبک الهام گرفته از هنر روم و یونان در زمان باستان است، با این تفاوت که به شیوه ی امروزی حس زیبایی شناختی را به مخاطب القا می کند. و برای طراحی خانه های بزرگ، ویلاهای دلباز و فضاهای لوکس انتخاب مناسبی می باشد.
تفاوت سبک نئوکلاسیک و کلاسیک
در سبک نئوکلاسیک استفاده از وسایل پرزرق و برق و لوازم غیر ضروری جایگاهی ندارد. در این طراحی فقط وسایل مورد نیاز به کار گرفته می شود و وسعت فضا بیشتر جلوه گر خواهد شد.
اشیا تزئینی خلاقیت و حسن سلیقه طراح خود را به نمایش می گذارد و در عین حال حسی از سادگی و دلپذیر بودن را در فضا ایجاد می کند.
در نمونه طراحی کلاسیک تلاش می شود خطوط منحنی و منظم استفاده شود و نقش و نگار های پیچیده و چشم نواز در حکاکی های مبل، طراحی پرده و تابلو فرش های تزئینی فضا را به سمت جلال و شکوه سوق دهد.
اما در سبک نئوکلاسیک در عین حال که اشیا لوکس و زیبا به کار می رود خطوط زاویه دار، شکسته و نامتقارن خلاقیت و نوآوری را به وجود می آورد و با سبک های مدرن همراه می شود.
رنگ ها در سبک کلاسیک حس اصالت و طبیعی بودن را القا می کند، و رنگ های خنثی مثل بژ، سفید، شنی و.. به عنوان رنگ پس زمینه باعث می شود سایر وسایل که عموما از رنگ های طبیعت مانند قهوه ای، عنابی، سبز یشمی الهام گرفته اند بهتر خود را نشان دهد.
در نمونه طراحی نئوکلاسیک دست طراح برای انتخاب رنگ باز تر بوده و ضمن اینکه در چارچوب سبک کلاسیک حرکت می کند از رنگ های مدرن تری هم چون خردلی، لاجوردی ، برنزی در کنار رنگ های پایه مانند خاکستری، قارچی، صدفی و… بهره مند می شود
استفاده از سبک نئوکلاسیک در طراحی دکوراسیون داخلی
چیدمان داخلی می تواند از سبک های واحد پیروی کند و یا تلفیقی از طراحی کلاسیک و نئوکلاسیک باشد، اما اگر معماری نئوکلاسیک را به عنوان سبکی میانه انتخاب کرده باشید به راحتی می توانید طراحی دلخواه تان را ایجاد کنید
چون دسترسی شما به وسایل مدرن بیشتر بوده و فقط کافی است اصول سبک کلاسیک را به عنوان پایه اصلی طراحی در نظر داشته باشید.
نور بخش مهمی از طراحی نئوکلاسیک است، روشن بودن محیط در این سبک بسیار اهمیت دارد، و می تواند دلباز بودن فضا و رهایی ذهن و آرامش را دو چندان کند.
استفاده از لوسترهای خلاقانه، آباژورهای پایه بلند، چراغ های رومیزی ظریف با نمای شیشه ای یا آکریلیک می تواند هم نور مورد نیاز را تامین کند و هم جلوی زیبایی را به وجود آورد.
نور در سبک نئوکلاسیک
از آنجایی که در این سبک به نور تاکید زیادی می شود، نمی توان همچون سبک کلاسیک پنجره ها را با پرده های پر نقش و نگار و همراه با یراق آلات و یالان پوشاند.
بنابراین با پرده های نازک که جنس ظریف و چشم نوازی داشته باشد، جلوه ساده و دلپذیری به منبع نور بیرونی داده می شود.
کفپوشی که در طراحی نئوکلاسیک انتخاب می شود، می تواند پارکت، لمینت یا حتی سرامیک باشد اما رنگ و طراحی آن نباید بر سادگی سایر وسایل غلبه کند، بنابراین استفاده از رنگ های روشن و طرح های مات کارایی بیشتری دارد.
نوع پارچه و اکسسوری ها
مبلمانی که در این سبک بکار می رود باید حد وسطی از طراحی سبک نئوکلاسیک و کلاسیک باشد.
منبت کاری ها و نقوش برجسته ای که در مبلمان سلطنتی به کار رفته برای طراحی سبک نئوکلاسیک مناسب نیست، اما می توان مبلمان چوبی با پارچه های ساده مانند پنبه و کتان انتخاب کرد.
پارچه هایی مانند ژاکارد، ملیله، زربافت، رزگل و سایر پارچه هایی که رنگ و لعاب در آنها نقش اصلی را داشته باشد، می تواند تعادل سبک نئوکلاسیک را بهم بزند و بیشتر در کنار چیدمان پر نقش و نگار کلاسیک به چشم خواهد آمد.
نوع مبل انتخابی
نابراین مبل های راحتی با طراحی ساده، زیبایی و حس مدرنیته را به نحو متعادل تری در فضا به وجود آورد. اشیاء دکوراتیو که برای سبک نئوکلاسیک انتخاب می شود باید در عین زیباسازی فضا سادگی خود را حفظ کند.
استفاده از تابلوهایی با طرح های خلاقانه، اشیا هندسی که از فلز یا شیشه ساخته شده اند می تواند برای این فضا مناسب باشد
اما باید توجه داشت که زیاده روی در استفاده از اشیاء دکوری طراحی منزل را از سبک نئوکلاسیک دور می کند، زیرا در این طراحی هدف چیدمانی مدرن با بهره گیری از شکوه سبک کلاسیک است.
- ۰۰/۱۱/۱۷