ترفند های نگهدرای از گیاهان آپارتمانی
نگهداری و طرز رفتار با گلها و گیاهان خانگی موضوع مهمی است. خیلی وقتها از افراد مختلف شنیدهایم که گیاهی را خریدهاند و مدتی بعد، از پژمردگی و از بین رفتن گیاهشان گلایه دارند!
هر یک از انواع گلهای خانگی یا همان گیاهان آپارتمانی نیازها و روشهای نگهداری خاص خود را دارند که در زمان خرید باید به آنها توجه کنید. اگر خودتان اطلاعات کافی راجع به یک گونه گیاه آپارتمانی ندارید حتما از کارشناس فروش، اطلاعات کافی راجع به نیازهای گیاه کسب کنید و یا قبل از خرید مطالعه داشته باشید.
تقویت گلهای خانگی؛ چطوری گیاهان آپارتمانی سرحال داشته باشیم؟
گیاهان آپارتمانی همانطور که از نامشان مشخص است؛ برای فضاهای بسته و داخلی هستند، در نتیجه با شرایط فضاهای بسته تطبیق پیدا کردهاند. بعضی از گیاهان خانگی نگهداری و توجه زیادی لازم دارند و بعضی از آنها با کمترین توجهی هم به خوبی رشد میکنند. برای اینکه گیاهان شادابی داشته باشیم با هر گیاه آپارتمانی به اقتضای نیازهایش رفتار کنیم.
۱.آبیاری گلهای خانگی؛ چه آبی؟ چطوری؟ چه زمانی؟
یکی از اشتباهات رایج در مورد آبیاری گیاهان آپارتمانی این است که افراد فکر میکنند باید هر روز به گلها آب بدهند! و آبیاری زیاد یکی از رایجترین دلایل از بین رفتن گیاهان است! فراموش نکنید هر نوع گیاه آپارتمانی به میزان مشخصی آب نیاز دارد. اگر گیاه را به طور کامل آبیاری میکنید باید مطمئن شوید اضافهی آب گلدان از انتهای آن خارج شود تا ریشه گیاه پوسیده نشود.
چه آبی؟
طبق توصیه کارشناسان بهتر است از آب کلردار برای آبیاری گیاهان استفاده نشود، آب لولهکشی را حدود ۲ الی ۳ ساعت در محیط خانه قرار دهید تا کلر آن تهنشین شود و سپس از آن استفاده کنید.
آب حاصل از آبپز شدن تخممرغ، به دلیل داشتن املاح معدنی برای گیاهان خانگی مفید است.
برای آبیاری گیاهان آپارتمانی آب خیلی سرد و یا آب گرم استفاده نکنید!
یکی از پیشنهادات برای آبیاری گیاهان، آب آکواریوم ماهیها است، این آب مانند کود برای گیاهان عمل میکند.
چه زمانی؟
رعایت فاصلهی بین آبیاریها در گل های خانگی بسیار اهمیت دارد. گیاهان در زمستان به آبیاری کمتری احتیاج دارند و تعداد دفعات آبیاری آنها باید کم شود. به طور کلی گیاهان گوشتی و کاکتوسها به آبیاری کمتری احتیاج دارند و فاصلهی آبیاری آنها بیشتر است.
۲.نور کافی و مناسب برای گلهای خانگی
یکی از مهمترین نیازهای گیاهان، نور کافی است. اغلب گیاهان نور غیرمستقیم خورشید را دوست دارند و برخی از گلدارهای آنها نیاز به چند ساعت نور مستقیم خورشید دارند. قبل از خرید هر نوع گیاهی شرایط فضای خانه و داشتن مکانی با نور مناسب برای گیاه را در نظر داشته باشید. بعضی از گلهای خانگی با نور مصنوعی هم میتواند نیاز خود را رفع کنند ولی بعضی از آنها فقط به نور طبیعی احتیاج دارند.
۳.تقویت گیاهان آپارتمانی؛ استفاده از کود
کود در واقع غذای گیاه است. کوددهی به گیاهان یکی از راههای تقویت گلهای خانگی است. استفاده از کود، نیاز گیاهان به عناصری مانند فسفر، پتاسیم و نیتروژن را رفع میکند. نیاز به کود در گیاهان مختلف مانند هر ویژگی دیگری متفاوت است. برخی از گیاهان هر سال یکبار و بعضی از آنها سالی دوبار به کود احتیاج دارند. استفاده از کود برای گیاهان مخصوصا گیاهان گلدار اهمیت زیادی دارد و باید طبق دستورالعمل از کود استفاده شود تا باعث از بین رفتن گیاه نشود.
کودها در انواع مختلف طبیعی (کود حیوانی، فرآوری شده، کود ارگانیک) و شیمیایی و به شکلهای پودری، گرانوله، مایع و.. در بازار وجود دارند. یکی از انواع کودهای مناسب برای گلهای خانگی کود مایع (liquid fertilizer) است. کود مایع شامل ترکیبی از عناصر غذایی پرمصرف و کممصرف مورد نیاز گیاه است که از راه ریشه گیاهان جذب میشود و برخی از انواع کودهای مایع هم به صورت محلولپاشی روی برگها به گیاه میرسند.
۴. خاک مناسب برای گلهای خانگی
خاک مناسب یکی از نیازهای اصلی و تقویتکننده گلهای خانگی است، انواع مختلفی از خاکهای آماده برای گیاهان آپارتمانی در بازار وجود دارد که اغلب آنها ترکیبی از چندین نوع خاک هستند تا مواد مغذی لازم را به گیاه برسانند. به طور کلی گلهای خانگی در خاکهای ترکیبی و نسبتا سبک که نفوذپذیری بالایی دارند و ریشه به راحتی در آن رشد میکند، سرحالترند و رشد مناسبی دارند. با این حال توجه به نوع گونهی گیاهی که تهیه میکنید اهمیت دارد. به طور مثال کاکتوسها نیاز به خاکی سبک و ماسهای دارند و به دلیل حساسیت کاکتوسها به نوع خاک، در زمان خرید خاک باید حتما خاک مناسب کاکتوس را خریداری کنید.
- ۰۰/۱۱/۲۳